Afera HAZARDOWA .

O wszystkim i o niczym :)

Afera HAZARDOWA .

Postprzez suchy » 07 Paź 2009 14:32

Jak wyżej . Temat obecnie mocno komentowany w mediach, gdzie na siłę próbuje sie znależć zbrodniarzy ;P Pomijam aspekt polityczny , bo zakładam , że na tym forum będzie podział mniej więcej proporcjonalny jesli chodzi o preferencje polityczne . W calej tej sprawie widoczna jest chęć podniesienia podatku na niższe wygrane . Obecnie jest to kwota ponad 2000 zł z groszami , a plany były takie by nawet marna 3 w DL , czy 4 w ML były obłozone podatkiem 10 % . Inaczej mówiąc płacisz za ML 2.5 zl a minimum możesz wygrać 1.8 zł. :P
Szczerze powiedziawszy dawniej grałem więcej , obecnie puszczam sporadycznie , czekając na nową wersję programu ML . Według tego co wyliczyła CBA państwo by straciło prawie pół miliarda , pytanie tylko , czy ludzie dalej by chetnie grali , gdyby nagle się okazało , ze koszty wygranej zostały pomniejszone o ten podatek.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ??
suchy

Dołączenie: 24 Maj 2009 09:46

Re: Afera HAZARDOWA .

Postprzez wiewit » 09 Paź 2009 12:11

Myślę że ludzie grali by nadal bo już są przyzwyczajeni czy zmuszeni do tolerowania lepkich łap w swoich kieszeniach. Co najwyżej zwiększy się poziom frustracji i coraz trudniej jest mówic z uśmiechem na ustach "jest OK", mając świadomość że nasz wpływ na bieg polityki jest żaden. Mamy wybór między jednym układem a drugim. Ja bym chyba grał dalej bo nie widzę innej perspektywy zmian u siebie. Wygrać, pierdolnąć jakiegoś polityka w ryj (np. śmiecia Czarneckiego) i wyjechać na drugi kraniec świata. Juz patrzeć nie można na "mordy te nasze".
wiewit

Dołączenie: 21 Cze 2009 17:39

Postprzez dext » 10 Paź 2009 15:21

mysle, ze nie ma co sie denerwowac. I tak zrobia co beda chcieli. Poza tym ostatnio coraz wiecej zmian ogolnie w lotku, pare miesiecy temu wprowadzenie ML ML, wczesniej jeszcze podniesienie ceny pojedynczego zakladu a w najblizszych dnia zmiana duzego lotka w lotto. Nie wystarczy nam zmian jak na ten rok? chyba ze to taka taktyka naszych politykow (przywyczajenie Kowalskiego do zmian) a nóż nie zauwazy wprowadzenia podatku ? :lol:
Awatar użytkownika
dext

Dołączenie: 21 Maj 2009 16:49

Postprzez Hubert » 24 Lis 2009 20:09

Nie rozumiem podejścia rządu do sprawy hazardu w internecie, czy też zakładów wzajemnych. Uważanie, że użytkownicy takich stron wydają swoje pieniądze, przy czym zwykle przegrywają, a cała kasa zamiast wydawana w naszym kraju, ląduje na kontach Cypryjskich, bądź Maltańskich bukmacherów, którzy mają tam istny raj podatkowy, jest po prostu dziwne. Nie jestem specem w tej dziedzinie, właściwie to w ogóle nie znam się na tym całym "rządzeniu", ale wedle mnie takie ograniczanie Polaków (bo w końcu każdy może wydawać swoją kasę na co chce) nie prowadzi do niczego, kolejne stopnie cenzury internetu na pewno nie przysporzą politykom dodatkowych głosów. Zresztą, na zakładach i hazardzie da się zarabiać, są dziesiątki sposobów (często bardzo pewnych) jak wygrać, grając w ruletkę czy w inne gry.
Hubert

Dołączenie: 24 Lis 2009 16:19

Postprzez SirMavins » 03 Sty 2010 22:12

I ja się wypowiem.

brak możliwości zawierania zakładów w Lotka jest dla mnie posunięciem wstecznym.
Net dziś to przyszłość jutro, a oni najlepiej niech do kuponów tych sprzed 1990 roku wrócą.

Była sobie firma TM, a już nie może przyjmować...brr, w jej miejsce TS nie dał żadnej alternatywy.

Wybierzmy się do Czech do Fortuny, tam można grac w kulki.
SirMavins

Dołączenie: 21 Cze 2009 08:31

Postprzez fafik » 10 Sie 2010 22:03

ogolnie cala ta ustawa jest o kant.. niestety. Niezgodna z prawem unijnym swoja droga..
sprawdź wyniki lotto
fafik

Dołączenie: 10 Sie 2010 21:59

Powróć do Hydepark

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość